Detail info
Close

Brácha

Brácha

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Brácha

hrají: Veronika Khek Kubařová, Igor Orozovič, Marek Němec

Obvyklá délka představení je 2 hodiny včetně přestávky

Dva muži a jedna žena. Osudový milostný trojúhelník v průběhu dvaceti čtyř let. Komorní rodinná sága slavného britského dramatika.

AUTOR: Simon Gray
REŽIE: Pavel Ondruch
PŘEKLAD: Zuzana Josková
VÝPRAVA: Agnieszka Pátá-Oldak

„Držitele Řádu britského impéria, spisovatele, dramatika a profesora anglické literatury Simona Graye (1936-2008) navzdory jeho obsáhlému a významnému dílu česká nakladatelství i divadla soustavně opomíjejí (jedinou čestnou výjimkou bylo Divadlo Rokoko, které v roce 1996 nastudovalo Grayovu oceňovanou hru Plně zaneprázdněn). Gray ke konci svého života, v roce 2000, napsal komorní drama s autobiografickými prvky s názvem Brácha. Hluboce osobní dílo (které mnozí považují za Grayovo nejlepší drama) věnoval svému bratrovi, učiteli anglické literatury, který v roce 1996 zemřel na následky alkoholismu. Rodinná sága popisuje v průběhu dvaceti čtyř let fatální milostný trojúhelník, jehož protagonisty jsou dva sourozenci milující stejnou a bolestně nerozhodnou ženu. Sugestivní příběh tří osobností je prodchnut jejich oblíbenou poezií – romantizující hru tak příznačně dokreslují úryvky britské raně romantické lyriky – zvláště pak z pera tzv. jezerních básníků (především Williama Wordsworthe) či dokonce Thomase Stearnse Eliota.“ Pavel Ondruch


Ticketportal je zárukou pravosti vstupenek

Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.

Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top